Over het boek

Reis naar het westen (西遊記) is het verhaal van de veertien jaar durende pelgrimage van de monnik Xuanzang en zijn vier magisch zeer capabele discipelen: de Apenkoning, Varken, Broeder Zand en zijn drakenpaard, die de geschriften in Sakjamoeni’s Donderklooster gaan halen. Tijdens de multidimensionale reis door het daoïstische en boeddhistische universum leveren de pelgrims strijd met duivels die Xuanzang willen verslinden. Ze beleven de meest wonderlijke avonturen en doorstaan eindeloos veel beproevingen. Qua verhaallijn vergelijkt men Reis naar het westen met Homerus’ Odysseus en het In de ban van de ring van Tolkien. Dit is de eerste volledige Nederlandse vertaling.

Meest invloedrijk

Literati beschouwen de ‘vier klassieke romans’ als de grootste en meest invloedrijke klassieke Chinese werken. Van de vier romans is Reis naar het westen het meest verfilmd: meer dan dertig keer. In 2018 bracht Netflix nog een nieuwe serie uit. En het gerenommeerde Chinese klassieke dans- en muziekgezelschap Shen Yun Performing Arts heeft het bewerkt voor een miljoenenpubliek.

Recensies

‘Verrassend trouw aan het origineel.’ Maylinthia, docente Chinees

Dit grappige, lompe, gewelddadige boek had inderdaad allang vertaald moeten worden, omdat zowel degenen die genieten van spannende avonturenverhalen en degenen die geïnteresseerd zijn in oosterse spiritualiteit ervan kunnen genieten.’ Kanta, recensente grootste lezerscommunity van Nederland Hebban

‘Storytelling is wereldwijd door Reis naar het westen veranderd. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik stel dat alle animatie beïnvloed is door Reis naar het westen.’ D.J. Peterson, Kunsttaaltechnicus Game of Thrones

Reis naar het westen (Engelse editie) werd door 95% van 840 Goodread lezers positief beoordeeld en scoorde gemiddeld een 8,4.

www.reisnaarhetwesten.nl